Tüp bebek fiyatları - Tüp Bebek Anneleri

Tüp bebek fiyatları


Tüp bebek fiyatları Türkiye için değerlendirildiğinde ortalama olarak birbirine yakın fiyatlar ortaya çıkmaktadır. Çünkü  hastanın özel durumu dışında nerdeyse bütün tüp bebek merkezlerinde aynı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Bu bakımdan tüp bebek fiyatları Türkiye içerisinde yer alan tüp bebek merkezlerin arasında kıyaslandığında, aslında çok büyük bir fiyat farkının olmadığı gözlemlenmiştir.



Tüp bebek tedavisine genel olarak bakıldığında, bütün tüp bebek merkezlerinin amacı, erkeğin spermi ile kadının yumurtasını laboratuar ortamında döllenmesini sağlayarak embiryo elde etmek olduğu için tüp bebek fiyatları arasında aşırı büyük bir farkın ortaya çıkmadığını söylemek mümkündür. Tüp bebek fiyatları Türkiye'de doğu ve batı şehirleri kapsamında kıyaslandığında; doğudan batıya doğru gittikçe çok az bir fiyat farkının ortaya çıktığı söylenebilir. Mesela aynı kurumsal hastaneye ait, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul şehirlerindeki tüp bebek merkezi şubelerinde tüp bebek fiyatları farklı oranlardadır. Kurumsal bir hastanede sorulduğunda 2020 yılı tüp bebek fiyatları Ankara için 9500 TL, İstanbul için tüp bebek fiyatları  10.000 TL iken aynı oran Diyarbakır tüp bebek fiyatları için 9000 TL dir. Bu kıyaslamalar yapıldığında, doğu ve batı şehirleri için  2020 tüp bebek fiyatlarında  ortalama 1000 TL civarı bir fiyat farkının ortaya çıktığı görülmektedir. Öte yandan bazı şehirlerde özel tüp bebek merkezlerinde 2020 tüp bebek fiyatları 8000 TL civarlarındadır.
Tüp bebek fiyatları Devlet hastaneleri ve üniversitelerin tüp bebek merkezlerinde  4000-6000 TL arasındadır.  2020 yılında tüp bebek fiyatları Türkiye'de  sadece tüp bebek tedavisi için hem devlet kurumlarında hem de özel kurumlarda tüp bebek fiyatlarının ortalama 4000-10.000 TL arasında olduğu görülmektedir. Ayrıca sigortası olan bir ailenin tüp bebek masrafların bir kısmını devlet karşılamaktadır.SGK , Bağkur ve diğer sigortası olan ailelere devlet  ortalama 2000 civarında yardım ödemektedir. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmak isteyen çiftler eğer hem devlet kurumlarında tedavi görüp hem de sigorta yardımı aldığı taktirde çok uygun fiyatlarda tedavi olacağı görülmektedir. Fakat devlet kurumlarında gerek başarı ve deneyim bakımından gerekse yoğun başvurudan dolayı  tedavi sıra bekleme açısından hastalar tarafından tedavi oldukça güç hale gelmektedir. 
Yapılan tüm tüp bebek fiyat açıklamaları doğrultusunda özel tüp bebek merkezlerinde tüp bebek  tedavi fiyatlarının oldukça maliyetli olduğu görülmektedir. Özel Tüp bebek merkezleri ,tüp bebek fiyatlarındaki maliyetin yüksekliğindeki  sebebinin kira giderleri, personel giderleri ve tüp bebek tedavisinde kullanılan malzemelerin yüksek maliyetinden kaynaklandığını belirtmektedirler.Ayrıca tüp bebek tedavi fiyatları dışında ortaya çıkan diğer masrafları da göz ardı etmemek gerekir. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Merhaba bende diyarbakır bahçecide yapmak istiyorum. Bana fiyat olarak 9000 TL istiyorlar. Doktor muyanesi olarak 500 TL. Bu fiyatlar neden bu kadar da yüksek ya. Paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil